Specjalny preparat do zabezpieczania i impregnacji narzędzi Adamus SA

Syntetyczna ciecz antykorozyjna do zabezpieczenia urządzeń w przemyśle spożywczym
Właściwości eksploatacyjne
 Rzeczywista ochrona antykorozyjna, zapewniająca cienki, wysoce skuteczny molekularny film na komponentach
 Dobra kompatybilność z typowymi materiałami
 Wolna od silikonów, żywic i kwasów
 Wypiera wilgoć i wodę
 Doskonałe własności penetrujące
 Łatwa i ekonomiczna aplikacja
 Łatwy do usunięcia i czyszczenia
 Neutralny zapach i smak
Certyfikaty i specyfikacje
 NSF H1
 Kosher
 Halal
Opis
Specjalny preparat do zabezpieczania i impregnacji narzędzi adamus SA, jest łatwą w użyciu, w pełni syntetyczną cieczą antykorozyjną o doskonałej wydajności specjalnie opracowaną do stosowania w urządzeniach przemysłu spożywczego. Jest mieszaniną syntetycznych olejów bazowych i starannie dobranych dodatków uszlachetniających aby spełniła wysokie wymagania przemysłu spożywczego.
Certyfikowana przez NSF zgodnie z ISO 21469 oraz zarejestrowana przez NSF (Klasa H1) do stosowania, gdzie istnieje możliwość przypadkowego kontaktu z żywnością. Wyprodukowana zgodnie ze Standardami
Jakości FUCHS LUBRITECH, w zakładach w których audyt HACCP oraz GMP zostały wdrożone i stanowią część systemu zarządzania jakością i higieny ISO 9001 i ISO 21469.
Zastosowanie


Do ochrony: 
•Całych urządzeń podczas transportu i dystrybucji
•Metalowe elementy i narzędzia po obróbce galwanicznej i procesach mycia
•Korpusy przekładni, koła zębate, sprzęgła, wały
•Urządzenia pomiarowe, urządzenia precyzyjne

Jako czasowa ochrona:
• podzespołów

Ogólna instrukcja

Wszystkie powierzchnie powinny być czyste i suche przed aplikacją. Produkt może być nakładany przy użyciu pędzla oraz przez urządzenia natryskowe. W wielu przypadkach jest rekomendowane
nanoszenie przez zanurzenie. Wszystkie powierzchnie i elementy zabezpieczone muszą zostać wyczyszczone przez odpowiednie środki czyszczące oraz wodę pitną przed kontaktem z produktami
spożywczymi.
Zgodność z uszczelnieniami i powłokami lakierniczymi
Kompatybilne z elastomerami, standardowymi uszczelnieniami jak również lakierami używanymi w systemach smarowniczych urządzeń spożywczych.
Transport i magazynowanie
Wszystkie środki smarne do kontaktu z żywnością należy przechowywać oddzielnie, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych lub innych źródeł ciepła, z dala od innych środków smarnych,
substancji chemicznych i żywności. Przechowywać w temperaturze pomiędzy 0°C÷40°C. Zapewniając wymienione warunki składowania zalecamy zużycie produktu w przeciągu 5 lat od daty produkcji Po otwarciu
należy zużyć produkt w okresie nie dłuższym niż 2 lata (lub w okresie do 5 lat od daty produkcji, co pierwsze nastąpi).