Smar do łożysk Cassida Grease EPS 2 (kartusz 380g)

Smar z dodatkami EP do kontaktu z żywnością
brak obrazka
Opis

Cassida Grease EPS 2

To najwyższej jakości smar z dodatkami EP (extreme pressure), opracowany specjalnie do smarowania urządzeń stosowanych w procesach wytwarzania i pakowania żywności i napojów. 

Cechy eksploatacyjne:

  • Smary Cassida Grease EPS odznaczają się długą żywotnością. 
  • Doskonała odporność na wymywanie wodą. 
  • Znakomita odporność na utlenianie oraz stabilność mechaniczna. 
  • Doskonałe zabezpieczenie przed korozją. 
  • Doskonała przyczepność. 
  • Neutralny smak i zapach. 

Certyfikaty:

Zarejestrowane przez NSF (Klasa H1) do użycia w miejscach, gdzie istnieje możliwość kontaktu środka smarnego z żywnością. Produkty te spełniają wytyczne (1998) oraz były wcześniej autoryzowane przez US Department of Agriculture Food Safety and Inspection Service (USDA FSIS) w grupie H1 (środki smarne dopuszczone do incydentalnego kontaktu z żywnością) i są umieszczone w Miscellaneous Publication No 1419 “List of Proprietary Substances and Nonfood Compounds”. 

Zawiera wyłącznie substancje zatwierdzone przez US 21 CFR 178.3570, 178.3620 i 182 do użycia w środkach smarnych dopuszczonych do incydentalnego kontaktu z żywnością.

Zastosowanie:

  • Powierzchnie ślizgowe, różne połączenia (EPS2)
  • Zalecany do szerokiego spektrum aplikacji (EPS2)

Zgodność z uszczelnieniami i powłokami lakierniczymi:

Kompatybilne z elastomerami, standardowymi uszczelnieniami jak również lakierami używanymi w systemach smarowniczych urządzeń spożywczych.

Transport i magazynowanie:

Wszystkie środki smarne do kontaktu z żywnością należy przechowywać oddzielnie, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych lub innych źródeł ciepła, z dala od innych środków smarnych, substancji chemicznych i żywności. Przechowywać w temperaturze pomiędzy 0°C÷40°C. Zapewniając wymienione warunki składowania zalecamy zużycie produktu w przeciągu 3 lat od daty produkcji Po otwarciu należy zużyć produkt w okresie nie dłuższym niż 2 lata (lub w okresie do 3 lat od daty produkcji, co pierwsze nastąpi).

Specyfikacja:

  EPS 2 Jednostka Według
Nr NSF      
Kolor Biały    
Struktura Gładka pasta    
Klasa NLGI 2   DIN 51818
Typ zagęszczacza Kompleks aluminium    
Penetracja w +25°C 265-295 1/10 mm ISO 2137
Lepkość oleju bazowego w temperaturze 40°C 220 mm²/s ISO 3104
Lepkość oleju bazowego w temperaturze 100°C 25 mm²/s ISO 3104
Temperatura krolplenia >240 °C ISO 2176
Temperatura zastosowania -35 do +120 °C LLS 134
Krótkookresowo 140 °C  
Klasyfikacja DIN KP HC 2 K-40   DIN 51502
Klasyfikacja ISO L-XCCEB 2   ISO 6743-9

 

Nr katalogowy Adamus

MTTL-XEPS2-0380G

producent

Fuchs
brak obrazka
Image